Faslı Stoper Achraf Dari



Achraf Dari




        Mevki: Stoper

        Uyruk: Fas
        Takım:Wydad Casablanca
        Doğum tarihi: 6 Mayıs 1999







Fas’ta Wydad Casablanca forması giyen 21 yaşındaki potansiyelli stoper Achraf Dari’yi tanıtacağım bu yazıda. Achraf yaklaşık 2 sezondur düzenli şekilde forma giyiyor ve oynadıkça da gelişmeye devam ediyor.
Takımıyla ilk resmi maçına 9 Mayıs 2018’de Hassania Agadir karşısında çıktı. Ve bu maçta 1 de asist yaptığını söylemek lazım. 17/18 sezonunda sadece 3 maçta forma giydi. 18/19 sezonunda ise toplamda 40 resmi maçta forma giydi. 26 lig 13 CAF Şampiyonlar Ligi ve 1 kupa maçı olmak üzere.


İçinde bulunduğumuz 19/20’de ise 13 maça çıktı. Bu sene ortasında Raja maçında çapraz bağ sakatlığı yaşadı ve aralık ayından beri sahalardan uzak olduğunu belirtmek lazım. Bu sakatlık onun için büyük şanssızlık oldu çünkü Avrupa’dan ciddi şekilde takip edilirken kariyerinde 6 ay geriye gitti neredeyse. Ancak 21 yaşında olması ve ciddi bir savunma potansiyeli olması hala büyük avantaj.


Dari aynı zamanda milli takım havuzunda da yer bulmaya başladı. Alt yaş gruplarında sürekli oynayan bir isimdi zaten. İlk kez 16 Ekim 2018’de Fas kadrosuna davet edildi. Resmi maçlarda henüz formayı giyemedi ancak kadroda yer almaya başlayan bir oyuncu.





Özellikle bu sezon kafa toplarını kazanma yüzdesi çok çok iyi. (%74.3) Boyunun da 1.88 olduğunu düşünürsek gayet yerinde bir istatistik.

Uzun boylu stoper deyince herkesin aklına biraz ağır olması gelir ancak Dari tam tersi fiziğine göre hızlı bir stoper. Hem reaksiyon vermede hem hamle yapmada aynı zamanda açık alanda da hızlı olduğunu söylemek lazım.

Birebirde rakibini kolay kolay bırakmayan ve pozisyonu sonuna kadar zorlayan bir isim. Bu sezon sık sık 30-40 km deparla ikili mücadeleye girip topu kazandığı pozisyonlar vardı hem ligde hem Şampiyonlar Ligi’nde.

Topla oyuna katılmada da istekli bir oyuncu. Öz güveni de yüksek. Zaman zaman savunmadan aldığı toplarla ön tarafa koşular yapabilen bir isim.

Yanında onu yönlendirecek, zaman zaman açıklarını kapatacak bir isimle oynarsa seviyesini çok daha kolay şekilde üste çıkartabilir.

Sık sık ters kanada ve koşan kanat oyuncularının pas açılarına uzun toplar deniyor. Başarılı diyebiliriz bu özelliği için. Bu sezon uzun paslarda isabet yüzdesi %65.6, Galatasaray forması giyen Marcao’nun uzun toplarda başarı isabeti ise %52.1. Tabi sayılar üzerinden oyunu okumak her zaman doğru sonuç vermeyebilir.




Ama Dari kesinlikle gelişime açık bir oyuncu ve 2 sezondur neredeyse 70 maça yakın oynadı ki CAF Şampiyonlar Ligi final seviyesinde de forma giydi.

Yatırım için oldukça iyi bir isim olabilir. Tabi artık oyuncu Fransa takımları tarafından da detaylı şekilde takip ediliyor. Avrupa’da yavaş yavaş piyasasını da yapan bir oyuncu. Bu yaz döneminde bir takımımız alabilirse ilerisi için hem saha içinde hem de sonraki satışlarda Dari’den iyi bir kazanç sağlayabilir. 

Bu yüzden değerli bir oyuncu olan Achraf Dari umarım ülkemizde forma giyer ve canlı şekilde de izleme şansımız olur. Keyifli okumalar diliyorum.

Yorumlar